Infi(r)mă

Scrii și scrii și ai cititori care chiar te citesc sau… așa ai impresia la un moment dat. Mulți te laudă, te ridică în slăvi, se regăsesc în scrierile tale pe care tu le percepi ca fiind infi(r)me. Este o senzație ciudată pentru că tu știi că scrii prost. Și de ce ai scrie bine, nu ești poet, nu ești prozator, nu ești nimic. Ești doar o impresie la capetele degetelor, prelungire a sufletului plecat să danseze în alt loc. Și te oprești din scris apoi iar scrii și cititorii nu mai apar. Îți dai seama că infi(r)mitatea scrierilor este reală, că cititori erau iluzii iar cărțile tale, atât de apreciate și solicitate, stau prăfuite într-un sertar dintr-o zonă a bibliotecii la care nu ajungi ușor. Îți regăsești cuvintele în alte părți, la capetele altor degete, îți revezi impresiile vărsate pe jos și miroși de la distanță tuș proaspăt. Vechii tăi cititori încă există dar nu bat la poarta ta. Tu nu mai exiști. Nu așa cum erai, nu așa cum scriai și totuși ești la fel. Infi(r)mă.

© Mihaela Onel 2015


2 responses to “Infi(r)mă

 • Oana

  Ştii bine că nu-i aşa. Infi(r)mitatea poate fi a celui ce citeşte, nu a celui ce scrie. Deşi…şi aici, totul e o chestiune de… percepţie.
  Mihaela dragă, sunt oameni care au iubit, apreciat şi iubesc şi azi „Impresia de la capătul degetelor tale” (cum frumos o numeşti). Indiferent ce formă (nouă) ar fi luat ea… sau nu.

  Am cunoscut un om care-şi spunea infirm pentru că… nu putea să meargă. Un poet. Era mai întreg decât mulţi alţii, decât mine, decât toţi cei din jurul meu. S-a uitat la mine şi mi-a recunoscut sufletul…infi(r)m. Şi mi l-a făcut bine, prin poem.

  Aşa că scrie, Ela, scrie….nu vei şti niciodată ce suflet infi(r)m ai readus la viaţă. Chiar şi printr-un singur rând ori vers.
  Permite-mi să te îmbrăţişez, cu acelaşi drag şi dor!

  • mihaelaonel

   Praful de pe cărțile mele îmi confirmă înfi(r)mitatea, uneori cu r, alteori fără. Voi scrie, desigur, când și dacă voi simți nevoia. Îți mulțumesc pentru constanta prezență și te îmbrățișez cu drag.

You must be logged in to post a comment.

%d blogeri au apreciat: